Onko Anna-Liisa Kainulainen jo kiusaamisen mestari Kainuussa?
Päivitetty 8.12.2023
Kainuun soten mm. vammaisten palvelujen vastuualuepäällikkö Anna-Liisa Kainulainen katsoi päätösehdotuksessa yksilöasiain jaostolle 17.3.2021, että 30 tuntia kuukaudessa henkilökohtaista apua ALS:in takia vammautuneelle Jaakolle "on tehty noudattaen lakia vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista” (?)
- Olisi mielenkiintoista jo nähdä, mitä kaikkea tämä Kainulainen ehtisi tehdä avustettuna 1 tunti / päivä. Tältä jäisi paskatkin housuun.
Lisäksi Anna-Liisa Kainulaisen päätösesityksessä todetaan, että "päätöksessä on huomioitu asiakkaan erityinen asema hengityslaitepotilaana sekä siihen liittyvä oikeudellinen säätely sekä erikoissairaanhoidon ensisijainen järjestämisvastuu".
- "Ensisijainen järjestämisvastuu"!
1) Eikö tämä Anna-Liisa Kainulainen osaa lukea Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöstä 21.10.2020?
2) Ja eikö tälle Anna-Liisa Kainulaiselle ole tullut selväksi, että Kajaanin keskussairaala on vaatinut vastuuvapautuksen itselleen Jaakon kotihoidosta 15.3.2019?
3) Lisäksi esim. Kalle Könkkölä on todennut aikoinaan, että mikään lainsäädäntö ei estä järjestämästä hengityslaitepotilaan avuntarvetta vammaispalvelulain ja henkilökohtaisen avun turvin. Totta kai työntekijöille voidaan asettaa pätevyys- ja soveltuvuusvaatimuksia myös ns. henkilökohtaisten avustajien osalta.
Hallinto-oikeuden päätöskirjelmässäkin 21.10.2020 todetaan perusteluissa: "Valittajalla on oikeus henkilökohtaisiin avustajiin, koska Kajaanin keskussairaala ei halua järjestää työntekijöitä hänen kotihoitonsa turvaamiseksi ja on vaatinut häneltä vastuuvapautuksen.”
- Tämä on näköjään Kainulaisen vaikea ymmärtää?
Lisäksi päätöksessä todetaan: "Viranhaltija (Maarit Rautiainen) on 9.7.2019 tekemällään päätöksellä hylännyt hakemuksen. Maarit Rautiaisen perusteluissa on todettu, että valittajan riittävää huolenpitoa ei voida turvata avohuollon toimenpitein.”
Hallinto-oikeus kuitenkin toteaa 21.10.2020 päätöksessään, kohta Oikeudellinen arvio ja hallinto-oikeuden johtopäätökset: "Hallinto-oikeus katsoo, että valittajan tarvitsema riittävä huolenpito on mahdollista turvata avohuollon toimenpitein".
- Tämä ei näköjään mene enää ”jakeluun” Anna-Liisa Kainulaisella. Onko hän kykenevä enää työhönsä?
Ja Anna-Liisa Kainulaisen kannattaisi jo ta-va-ta, jos ei muuten ymmärrä, Vammaispalvelulaki vielä uudestaan, että pystyisit ymmärtämään edes lain 4 pykälän 1 momentin? Hallinto-oikeuden päätöksessäkin korostetaan kohdassa 'sovellettavat lainkohdat': "Vammaispalvelulain 4 pykälän 1 momentin mukaan tämän lain mukaisia palveluja ja tukitoimia järjestetään, jos vammainen henkilö EI SAA riittäviä ja hänelle sopivia palveluja ja tukitoimia muun lain nojalla".
- Eikö Anna-Liisa Kainulaisen vittuilulla Jaakkoa kohtaan ole enää mitään rajoja? Hän tietää, että Jaakko ei ole saanut 15.3.2019 lähtien muuten ”riittäviä ja sopivia palveluja ja tukitoimia kotiinsa”.
Hallinto-oikeuden päätöksessä 21.10.2020 todetaan lisäksi "vammaispalvelulain 8 pykälän 2 momentin mukaan kunnan on järjestettävä vaikeavammaiselle henkilölle muun muassa henkilökohtaista apua, jos henkilö vammansa tai sairautensa johdosta välttämättä tarvitsee palvelua suoriutuakseen tavanomaisista elämän toiminnosta".
Tämä Anna-Liisa Kainulainen toteaa lisäksi em. 17.3.2021 päätösesityksessä, että "päätöksellä on pyritty turvaamaan asiakkaan kohtuullinen huolenpito ja turvallisuus vallitsevissa olosuhteissa".
- Onko tämä enää tervettä, tämä Kainulainen katsoo että 30 tuntia kuukaudessa on Jaakolle kohtuullista ja sillä on turvattu turvallisuus?
- Ja Jaakolla ei ole omaishoitajaa, eikä mitään sopimuksia omaishoitajuudesta ole ollut vuodesta 2015 lähtien, eikä ole (vrt. KHO:n ennakkopäätökset, omaishoitajuus vaatii sopimisen ja sopimuksen).
Vaikeavammaiselle, hengityskonetta käyttävälle 30 tuntia kuukaudessa? Tämä on sosiaalityöntekijöiden Tarja Pääkkösen ja Tiina Kiiltomäen junailema päätös Anna-Liisa Kainulaisen kanssa. Toivottavasti saatte joskus saman kohtalun, että teitäkin kohdellaan samalla tavalla kuin te kohtelette muita ihmisiä ja varsinkin vammaisia?
- Lisäksi Tarja Pääkkönen jätti kieroudessaan pois vammaispalvelulainsäädännön korostaman ”päivittäisissä toiminnoissa auttamisen”. Täytyy olla jo kierot tavoitteet Kainuun soten vammaispalvelujen sosiaalityöntekijöillä.
Kysyin monta kertaa Tiina Kiiltomäeltä lokakuussa 2020, että aikovatko he hakea valituslupaa Korkeimmasta hallinto-oikeudesta Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden 21.10.2020 päätöksen osalta. Vastauksen mukaan olivat sitä miettineet, mutta eivät hakeneet. Hallinto-oikeuden päätös on siis vahvistettu ja sitä pitäisi noudattaa, rikkomatta lakia. Se on saanut ns. lainvoiman.
Lisäksi omaishoitajatukea ei ole haettu ja lisäksi nämä akat ovat estäneet yritystoiminnan harjoittamisen tammikuun 2021 alusta lähtien. Ehkä he näin pyrkivät häiritsemään yritystoimintaanikin, että heistä ja Kainuun soten toiminnasta ei kerrottaisi ikäviä uutisia. Siinä he nyt erehtyvät, näitä törkeitä mm. vammaisten oikeuksiin ja kohteluun liittyviä tapauksia näköjään on Kainuussa jo yhteydenottojenkin perusteella.
Tämän vammaisen törkeän kohtelun ovat hyväksyneet myös Kainuun soten hallituksen jäsenet Esa Kemppainen, Anne Määttä, Pekka Heikkinen, Paavo Oikarinen (pj.), Annikki Hakkarainen, Eila Jokelainen-Keränen, Raili Myllylä, Veijo Mikkonen, Marja-Liisa Holappa, Hannu Suutari, Minna Karjalainen ja Pertti Varimo. Ja erityisesti yksilöasiain jaostoon jäsenet Pekka Heikkinen (pj.), Marja-Liisa Holappa, Eila Jokelainen-Keränen, Minna Karjalainen ja Pertti Varimo.
Näitä kaikkia on tiedotettu erikseen asiasta, mm. Kynnys ry:n juristien lausunnoilla ja tämä yksilöasiain jaosto teki myös päätöksen 2019, jonka Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi 21.10.2020. Pitävätkö nämä henkilöt Kainuun soten viranhaltijoiden kanssa Kainuussa yllä omaa mielivaltaista lakia, he eivät noudata edes oikeuden päätöksiä?
Onko valehtelu Kainuun soten johtajilla jo enemmän sääntö kuin poikkeus? Ylen Kainuun uutisten mukaan Kajaanin keskussairaalan johto valehteli korvaushoitoasiassakin. YLE Kainuu uutisoi 7.10.2020 huumeriippuvaisten korvaushoidon järjestämisestä.
- Kainuun soten mukaan korvaushoitoon Ihmiset pääsevät muka muutamassa viikossa, kun YLE paljasti sen kestävän jopa puolitoista vuotta ja moni on tappanut itsensä: "Korvaushoitoon jonotellaan huumeita käyttämällä - Eliaksella sitä kesti puolitoista vuotta, kun samalla ystävät kuolivat odottaessa".
Kainuussa ihmisten kannattaa käydä korkeintaan vain lomillaan, parempi on kiertää kaukaa koska lomalaisetkin ovat saaneet tylyn kohtelun. Kainuussa asuvien ihmisten kohtelu on niin törkeää Kainuun soten/ hva:n viranhaltijoiden ja poliittisten ”kumileimasimien” toimesta, että Kainuu ei ole tavallisia asukkaita varten. Kainuu ”pahoinvointialue PVA” on vain viranhaltija-elukoiden temmellyskenttä.
Jyrki Kyllönen