Olli-Pekka Koukkarin virheellisellä lausunnolla on vaikutettu yksilöasiain jaoston päätökseen
Päivitetty 9.12.2023
Kainuun soten ent. terveysjohtaja Olli-Pekka Koukkari on lausunnossaan 1.3.2021 todennut hallintoylilääkäri Esa Ahosen kotikäynnistä maaliskuussa 6.3.2019:
Kirjauksen mukaan "tämän käynnin perusteella puitteet kotona vaikuttaneet olevan kunnossa. Potilas itse ilmaissut selkeästi pään liikkein ja elein, että sairaalahoitoon ei suostu. Läheinen samaa mieltä.”
- Tällä ei ollut mitään merkitystä, kun Kainuun sote jatkoi asiakkaan kiusaamista ja painostamista sairaalahoitoon päätöksellään 15.3.2019.
Lausunnossaan yksilöasiain jaostolle 1.3.2021 Olli-Pekka Koukkari yhdistää myös kaksi asiaa virheellisesti:
- 5.12.2017 otettiin ns. omaa vastuuta kun Jaakko halusi kotiin ja hoitorinki oli vajaa, henkilöitä koulutettiin kotona kuten myöhemmin kaikki työntekijät on koulutettu ja opastettu Jaakon hoitoon ja hoivaan kotona.
- 15.3.2019 kotiin jäätiin omalla vastuulla, kun keskusairaala päätti lopettaa asiakkaan kotihoidon ja katkaisi työntekijöiden työsuhteet ja jättivät asiakkaan yksin ilman hänelle kuuluvia palveluja. Keskussairaala vaati (Riitta M. Leinonen) itselleen vastuuvapautuksen kotihoidosta. Näin sairaalan johto toimi. Mitään ei ole sovittu yhteisymmärryksessä, Kainuun sote ilmoitti vain em. päätöksensä.
Lisäksi Olli-Pekka Koukkari siteeraa edelleen Kristiina Kanasen virheellistä lausuntoa 18.3.2019: "Perjantaina 15.3.2019 potilaan kotiin järjestettävän hoidon tilanne on ollut sellainen, että hoitajaa ei ole pystytty järjestämään kotiin."
- Täysin valetta näiltä molemmilta.
- Tämäkään ei pidä paikkaansa. Jaakolla oli 4 työntekijää 15.3.2019, joiden työvuorolistatkin oli vahvistettu seuraaviksi kolmeksi viikoksi 18.3.19 alkaen. Esa Ahonen on todennut em. 6.3.21 lausunnossaan, että ”1.4. alkaen oli tiedossa 3 hoitajaa”.
- 15.3.2019 hoitajia oli 4 vahvistetuilla työvuorolistoilla maaliskuun loppuun asti. Kainuun sote alkoi katkaista työsuhteita välittömästi 15.3.2019 tekemällään päätöksellä.
- Lisäksi omalla lehti-ilmoituksella Jaakko sai heti 4 kiinnostunutta henkilöä maaliskuussa. Kainuun sote ei palkannut heistä ensimmäistäkään Jaakolle, esim. laillistettua fysioterapeuttia. Myöhemmin yrittivät saada hänet muihin kotihoitorinkeihin, joista hän kieltäytyi ja tuli kesäkuussa Jaakon kotiin, Jaakon itsensä palkkaamana. Näin sote toimi Jaakon kohdalla!
Lisäksi Olli-Pekka Koukkari kirjoittaa edelleen virheellistä tietoa lausunnossaan 1.3.2021: "Hengityshalvausstatuksesta irtisanomisesta tullut terveysjohtaja Kristiina Kanaselle omaisen sähköposti-ilmoitus 22.3.2019."
- Kylläpä on lääkärin osaaminen ”huippua”!?
1. Eikö ajatus ole kulkenut sitä vertaa, että tuo merkintä/ viesti on 22.3.2019, eli sen jälkeen kun Kainuun sote katkaisi 15.3.2019 päätöksellään Jaakon kotihoitoringin!!!
2. Lisäksi kysymys on nyk. Hengitystuki ry:n Inka Harnin/ Kynnys ry:n viestin välittämisestä, vaihtoehdoista joilla vain voidaan katkaista keskussairaalan/ sairaanhoitopiirin vastuu hengityshalvausstatuksella olevan ihmisen kotihoitorinki 24/7.!!!
3. Nämä kaksi (Kristiina Kananen ja Olli-P. Koukkari) eivät osanneet edes lukea nyk. Hengitystuki ry:ltä välitettyä viestiä, jonka mukaan Kainuun sote olisi voinut purkaa hoitoringin vain, jos 1) ei ole hengityskoneen tarvetta eikä enää hengityshalvausstatusta; 2) tai jos palvelut järjestetään ostopalveluna yrityksen kautta tai erillissopimuksella asiakkaan kanssa, kuten on esim. Hengitystuki ry:n toiminnanjohtaja Liisa Rautasella.
4. Näiden 1. ja 2. vaihtoehtojen välissä viestissä oli tai-konjuktio, niin nämä em. paskat eivät muka edes sitä ymmärrä!?
Eiköhän olisi jo Olli-Pekka Koukkarillakin oikea hetki tarkistaa ammattitaitonsa/osaamisensa jollakin ja lausuntoihinsa laittamat tiedot. Luulisi jo, että kollegiaalisuus ei olisi niin tiukkaa, etteikö uskaltaisi tarkistaa ja korjata edes kuolleen kolleegansa lausuntoja?
- Jos ei vielä mennyt perille ”jakeluun”, niin voin tulla vääntämään rautalangasta.
Kollegiaalisuus "jatkaa elämäänsä"
Kainuun sotessa näköjään kuolleidenkin kollegoiden virheelliset lausunnot edelleen "jatkavat elämäänsä", näköjään nekin kollegiaalisuuden nimissä?
Toisaalta tämä kollegiaalisuus taitaa ollakin tämän asian suurin ongelma. Kun yksi Kainuun soten viranhaltija toteaa jotakin, niin sitä ei toiset muuta eikä korjaa.
Tästä hyvä esimerkki on tämä sos.työntekijä Maarit Rautiaisen kielteinen päätös henkilökohtaisesta avusta 9.7.19. Sen ensin hyväksyy "kumileimasimena" yksilöasiain jaosto. Ja sitten kun tulee hallinto-oikeuden kumoava päätös 21.10.20 ja viranhaltija Tarja Pääkkönen tekee hengityslaitepotilaan kohdalla päätöksen henkilökohtaisesta avusta 30h kuukaudessa, niin taas "kumileimasin" toimii ja kollegiaalisuus kumoaa asiakkaan todellisen avun tarpeen päivittäisiin toimiinsa avohuollon palveluilla (HAO 21.10.2020).
Lisäksi Olli-Pekka Koukkari toteaa, että "lääketieteellinen hoitovastuu käsittää terveydenhuollon ammattihenkilöiden antaman hoidon mutta ei maallikoiden kuten henkilökohtaisten avustajien antamaa hoitoa".
- Koukkarin täytyisi jo muistaa, että keskussairaala ei vastaa enää Jaakon hoidosta kuten ennen 15.3.2019. Kainuun sote vaati Kainuun keskussairaalan taholta vastuuvapautuksen Jaakon kotihoidosta.
- Koukkari käyttää 'maallikko'-sanaa. Kainuun sote, rekry ja esimiehethän palkkasivat 5.12.2017 lähtien näitä hänen 'maallikoita' myös Jaakon kotihoitorinkiin. Ja näitä maallikoita on muissakin kotihoitoringeissä vastaamassa yksinkin työvuorossaan asiakkaasta. Mitä tämä yritys vääntää asia totuudenvastaiseksi tarkoittaa. Hän on nyt mm. näin vaikuttanut yksilöasiain jaoston päätökseen 17.3.2021 ja jatkanut Jaakon kiusaamista, väittäen että ns. maallikot eivät voisi toimia hengityshalvauspotilaiden avustavina työntekijöinä, kun Kajaanin keskussairaala vaati vastuuvapauden sairaalalle kotihoidosta Jaakolta.
- Kysymys ole enää Kajaanin keskussairaalan alaisesta kotihoidosta. Kainuun sote vaati itselleen vastuuvapautuksen siitä.
Kysymys on nyt sosiaalihuollon palveluista
Nyt on nimenomaan kysymys sosiaalihuollon palvelujen järjestämisestä ja oikeuksista palveluihin, kun nämä ns. terveydenhuollon edustajat vaativat itsellenne vastuuvapautuksen 15.3.2019.
Nimenomaan siihen myös hallinto-oikeus on ottanut kantaa 21.10.20 ja kumonnut yksilöasiain jaoston päätöksen. Turvatakseen asiakkaan oikeudet riittävään ja turvalliseen elämään avohuollon palveluilla kotonaan. Sitä Kainuun soten terveydenhuollon edustajat eivät ole halunneet tehdä ja turvata!
Lisäksi ent. terveysjohtaja Olli-Pekka Koukkari jatkaa lausunnollaan Jaakon painostamista sairaalahoitoon ja vaikuttaa yksilöasiain jaostoonkin lausunnollaan, että eivät noudattaisivat hallinto-oikeuden 21.10.20 antamaa päätöstä Kainuun sotessa.
Onko Olli-Pekka Koukkari nyt tyytyväinen hallinto-oikeuden päätöksen toteuttamatta jättämisestä ja onko Jaakon kotihoito nyt turvattu?
Päätöstä ei ole tehty yhteisymmärryksessä!
Olli-Pekka Koukkari toteaa lausunnossaan 1.3.2021, että "maaliskuussa 2019 on yhteisymmärryksessä todettu" ettei Jaakko ole valmis siirtymään osasto-olosuhteisiin...
- Miksi tämä Olli-Pekka Koukkari valehtee? Yhteisymmärryksessä ei ole todettu mitään 15.3.2019.
Maire Ahopelto toteaa kirjeessään 20.12.2019, että asiakkaalle "on tehty 15.3.2019 päätös sairaalahoitoon siirtymisestä viimeistään 18.3.2019".
Onko tämä päätös 15.3.19 muka "yhteisymmärryksessä todettu". Tämän päätöksen jälkeen Jaakko jätettiin kotiin vastaamaan avuntarpeestaan.
Kainuun soten johto tekee päätöksensä omassa pienessä piirissään 15.3.2019 ja siitä vain ilmoitetaan asiakkaalle ja yritettiin painostaa osastohoitoon, katkaisemalla heti työsuhteitakin.
Eikö Koukkarille ole aikaisemmin tullut selväksi tämä esim. kuntayhtymän johtaja Maire Ahopellon toteama Kainuun soten päätös?
Tästä Koukkarin väittämästä "yhteisymmärryksestä" todistaa hyvin myös Lahja Leinosen ja Riitta M. Leinosen 30.4.19 kirjoittaman 1. työtodistuksen työsuhteen katkaisemisen peruste: "erimielisyys hoidon järjestämisestä hoitavan tahon ja läheisen välillä". Vai muka "yhteisymmärryksessä" päätetty!?
-Työtodistus oli työsuojelutarkastajankin mukaan laiton, velvoitti uhkasakolla korjaamaan sen eli se näiden esimiesten ”osaamisesta”.
Lisäksi Olli-Pekka Koukkarin 1.3.2021 lausunnossa on mm. seuraavia virheitä:
- "Suuremmalla omalla vastuulla": Jaakko kotiutui 5.12.2017, koska Jaakko halusi kotiinsa ja hoitojarinki oli vajaa alussa. Siitä oli lähinnä kyse, ei muusta. Kaikki ovat myös saaneet laite- yms. koulutuksen kotona 5.12.17 jälkeen.
- Hengityshalvausstatuksesta Jaakko ei ole irtisanoutunut, ei siitä pysty mitenkään irtisanoutumaan kun tarvitsee hengityskonetta. Ainakin tällainen perusasia tämän Koukkarinkin pitäisi tietää asiassa kuultuna ja lausunnon kirjoittaneena? Hänen osaamisensa on törkeän ala-arvoista lääkärinä, ja tätä lausuntoa on HAO toistanut kuin jumalan sanaa. Vai oliko tälläkin virheellisellä tiedolla tarkoitus johtaa yksilöasiain jaostoa asiassa harhaan 17.3.2021?
-Jaakolla on ollut monta ns. ei-laillistettua hoitajaa työntekijänä kotonaan myös Kainuun soten rekryn ja esimiesten palkkaamina 5.12.2017 lähtien. Ja kaikki laite- sekä hoito- ja hoivakoulutus, neuvonta on järjestetty kaikille työntekijöille hänen kotonaan 5.12.2017 lähtien, myös sairaanhoitajataustaiset ovat tarvinneet koulutuksen ja opastuksen Jaakon kotona.
Ja Koukkarille tulisi olla jo selvänä, että Jaakko haluaa olla kotonaan. Hänellä on siihen oikeus ja hallinto-oikeus on todennut 21.10.20, että "valittajan tarvitsema riittävä huolenpito on mahdollista turvata avohuollon toimenpitein"?
Ja vammaispalvelulain mukaan riittävä huolenpito tarkoittaa myös asiakkaan päivittäisissä toimissa avustamisen. Vammaispalvelulain 8 c pykälän "vaikeavammaisen henkilön välttämätön avustaminen kotona ja kodin ulkopuolella: päivittäisissä toimissa jne...", tämä todetaan myös hallinto-oikeuden päätöksessä 21.10.20.
Kajaanin keskussairaala on vaatinut itselleen vastuuvapautuksen Jaakon kotihoidon järjestelyistä. Lisäksi Jaakko käy tarvittaessa lääkärissä ja sairaalassa, kuten muutkin ihmiset. Viimeksi 2020 helmi-maaliskuussa 2 kertaa poliklinikalla, ja helmikuussa 2021 joutui olemaan päivystysosastolla yön, kun läheinen joutui olemaan sairaalassa yön yli. Hän oli minun takia mukana kun sote ei anna työntekijöitä hänelle kotiin.
Tämä on varmaan myös valvontaviranomaisille Pasi Hirvikoskelle/AVI ja eduskunnan asiamies Maija Sakslinillekin sitä vammautuneen ihmisen hyvää hoitoa, että Jaakon pitää olla läheisen mukana kaikilla asioilla. Seuraavaksi mukana varmaan hammaslääkärikäynnillä vastaanottohuoneessa jne. (kuten oli kesällä 2023).
Ja tämä on sitä Kainuun soten "hyvää palvelua" sairauden takia vammautuneille kotonaan Kainuussa.
Tämä on jo esimerkki siitä, miten eräät viranhaltijat ja valvovat viranomaiset käyttävät mielivaltaa kiusatessaan vammautunutta ihmistä, kun hän haluaa olla kotonaan ja hakee sosiaalihuollon lainsäädännön turvaamia palveluja kotiinsa. Niihin oikeuden on todennut nyt myös Pohjois-Suomen hallinto-oikeus päätöksellään 21.10.20. Tätä oikeutta ei ole noudatettu nyt 15.3.2019 lähtien.
Olli-Pekka Koukkarille myös tiedoksi, että Kainuun soten 15.3.2019 päätöksen jälkeen Jaakko on palkannut itselleen päteviä ja motivoituneita työntekijöitä.
Jaakon palkkaamat työntekijät eivät ole olleet kuten Kainuun soten rekryn ja esimies Lahja Leinosen eräät kotiin osoittamat ns. laillistetut hoitajat. Soten osoittamissa tekijöissä on ollut ei-motivoituneita, välinpitämättömiä, kännykkäänsä vain räplääviä, henkilökohtaiset asiat sekaisin olevia (eivät kestäneet asiakkaalta mm. mitään palautetta, totesivat itsekin muille ns. laillistetuille hoitajille, kysykää vaikka 2018 kesätyöntekijän mielenteveydestä sairaanhoitaja Maija Myllymäeltä).
Lisäksi on ollut aamuvuorossa nukkuvia ja hoitovirheitä tehneitä (mm. välinpitämättömiä hoitotoimenpiteisiin ja keuhkojen limaimulaitetta käytetty ohjeistuksesta huolimatta liian kovalla teholla), ja henkilöitä joilta työterveyshuolto oli kieltänyt yötyön (silti sote piti yksin yövuoroissa vaarantaen Jaakon terveyden), ja mm. henkilöitä joilta kaikki nostaminen oli kielletty ja eivät edes asentokorjausta Jaakolle sängyssä pystyneet kunnolla tekemään. Kaikki kerrotaan myöhemmin tarkemmin.
Olli-Pekka Koukkari voi kysyä myös itseltään, mikä tavoite oli tuollaisten hoitajien laittamisella Jaakon kotiin? Varsinkin kun esimies Lahja Leinonen halusi jo keväällä 2018 maaliskuusta lähtien vaikeuttaa ja lopettaa Jaakon kotihoitotiimin mm. työsuhteiden katkaisemisviesteillään kollegoidensa kanssa Kainuun soten johdossa. Hän aloitti työnsä helmikuussa 2018.
Tilanteita Jaakon kotona kuvaa hyvin seuraava päiväkirjamerkintä 31.5.2018: Aamuvuoroon tullut hoitaja vaihtoi päiväkoneen suodattimien kanssa vasta klo 11 (yleensä heti aamulla) ja kysyi Jaakolta "haluatko että pestään vedellä tänä aamuna?" Jaakko oli selvästi kiukkuinen, kun nuo aamutoimet on tehty yleensä aikaisemmin aamulla ennen klo 9. Tuon kysymyksensä jälkeen hoitaja sanoi klo 11 jälkeen: "Minä rupean nyt syömään, katsotaan niitä aamupesuja sen jälkeen, jos haluat."
Tällä "hoitajalla" oli iltapäivällä työajallaan lääketentti Lahja Leinosen määräämänä ja hän käytti koko aamun Jaakon luona siihen tenttiin lukemiseen.
Näihin Lahja Leinosen määräämiin lääketentteihin myös moni muu ns. laillistettu hoitaja luki työvuoroissaan työajalla kevään ja kesän aikana 2018, eräät useasti kun eivät ensin päässeet läpi tentistä. He eivät olleet työajallaan töissä Jaakkoa varten.
Tämä on varmasti Koukkarillekin sitä hyväksyttävää työajan käyttöä vammautuneen luona kotona?
Jaakon luona ollaan häntä varten, eikä päinvastoin. Eikä Jaakon kodista tehdä mitään soten työntekijöiden "suojatyöpaikkaa". Työntekijöiden pitää olla henkisesti ja fyysisesti kunnossa. Jaakon elämässä on paljon muutakin kuin hoitajiensa ongelmien kuunteleminen. Jaakolla, kuten muillakin asiakkailla on oikeus antaa palautetta, sitä nämä eräät ns. laillistetut hoitajat eivät hyväksyneet. Suoraan sanoen eivät kestäneet, vaan pimahtivat. Työntekijöiden pitää olla myös motivoituneita muuhunkin hänen luonaan kuin mm. kännyköittensä räpläämiseen ja tietokoneen ääressä istumiseen.
Lisäksi Olli-Pekka Koukkari toimii vielä pandemiapäällikkönä. Eikö hän tiedä sairaalan tartuntariskejä myös laajemmin, vai eikö niistä tarvitse välittää ALS:ia sairastavien kohdalla? Onko hänellä Jaakon kotihoitoon kielteisesti suhtautumisessa, osastohoitoa esittäessään, tarkoitus altistaa Jaakkoa enemmän mm. mahdollisille koronatartunnoille yms.? Vai oliko tällä kaikella hänen lausunnossaan vain tarkoitus saada yksilöasiain jaosto pitämään yhden viranhaltijan päätös voimassa 17.3.2021?
Lisäksi Koukkarin olisi syytä perehtyä myös asiakkaiden ihmis- ja perusoikeuksiin. Tätä Jaakon painostamista ja uhkailuja on jatkunut sairaalan toimesta kesästä 2018 lähtien! Ja pitäisi myös ymmärtää tuossa asemassaan, mitä hengityshalvausstatus tarkoittaa, tai pitäisi painua koulun penkille, eikä puhua paskaa.
Ja Jaakko ei ole ainoa, joihin Kainuun soten lääkärit ovat suhtautuneet törkeästi. Keskussairaalan ensiavussa, akuuttiin tilanteeseen apua haettaessa, yhdelle ALS-asiakkaan omaiselle on sanottu törkeästi hoidon tarvetta vähätellen, että "tämähän on kuoleva". Omainen oli sanonut hyvin takaisin: "niinhän me kaikki".
Hallintoylilääkäri Esa Ahonen toteaa kotikäyntiä 6.3.2019 koskevassa lausunnossaan, että Jaakko haluaa olla kotonaan (kysyi 2 kertaa). Silti Kainuun sote katkaisi kotihoidon työntekijöiden työsuhteet omalla yksipuolisella päätöksellään 15.3.2019 ja jätti Jaakon yksin vastaamaan tarvitsemastaan avusta kotiinsa.
Mitään neuvottelua ja valmistelua kotihoidon jatkumisen suhteen eivät käyneet. He eivät halunneet turvata mitenkään Jaakon turvallisuutta olla kotona. Jaakkoa yritettiin painostaa laitoshoitoon, uhkailtiin myös laittomilla pakkokeinoilla, kuten lääkäri Kristiina Kananen myös sähköpostiviesteissään.
Hallinto-oikeuskin toteaa järjestämisvastuun siirtymisen laitoshuollon palveluista avohuollon palveluille, vaikka Maarit Rautiainen yritti sen kieltää 9.7.19 päätöksellään.
Esa Ahonen toimi salaa
Lisäksi nyt paljastui Olli-Pekka Koukkari lausunnosta 1.3.2021 että Kainuun sote yritti pakkokeinoja Jaakkoa kohtaan. Lausunnossa todetaan: "Esa Ahosen arvion mukaan potilas ymmärtää asian ja on oikeustoimikelpoinen tältä osin eikä tule esiin seikkoja, jotka puoltaisivat ryhtymistä toimenpiteisiin tahdonvastaista hoitoa ajatellen".
Mitä tämä tarkoittaa? Kajaanin keskussairaalan johdossa on siis suunniteltu ("seikkoja, jotka puoltaisivat...") somaattiseen sairauteen (ALS) liittyvän henkilön tahdonvastaista hoitoa??? Ketkä tätä ovat suunnitelleet Kristiina Kanasen lisäksi??? Senkö takia Esa Ahonen tuli Jaakon kotiin 6.3 2019?
Esa Ahonen kanssa kotikäynnistä puhelimessa sovittaessa ei ollut puhetta mistään tällaisesta "arviosta". Esa Ahonen toimi salassa. Hänen ohjaus-, neuvonta- ja valvontakäyntineuvottelu -lomakkeessa 6.3.19 ei ole myöskään mitään tällaista merkintää. Minne hän on tehnyt tämänkin salaisen kirjauksensa?
Aluehallintoylilääkäri Pasi Hirvikoski Pohjois-Suomen AVI 27.12.2019: ”Mielenterveyslain (1116/1990) 9 pykälän mukaisen tarkkailulähetteen tahdosta riippumattomaan hoitoon voi tehdä vain lain 8 pykälän mukaisin perustein, eikä tahdosta riippumaton hoito voi koskea muuta kuin mielisairautta.”
Näinkö tämä Kainuun keskussairaala johto toimii, että vaikeasti sairautensa takia vammautuneita leimataan tarvittaessa ja suunnitellaan tahdosta riippumaton hoitoa salaa, kun ihminen haluaa olla kotonaan ja ilmaisee tahtoaan kotonaan?
- Taitaa ne henkisesti sairaat itse olleet tällä asialla Kainuun sotesta?
Pasi Hirvikoski Pohjois-Suomen AVI 27.12.2019: ”Mielenterveyslain (1116/1990) 2 luvun mukaista hoitoa tahdosta riippumatta ei voida soveltaa somaattiseen hoitoon, jota hengityshalvauspotilaan hoito on.”
- Ketkä tämän kieron salaisen suunnitelman takana ovat olleet? Kotikäynnistä sairaalassa päättäneeseen palaveriin ovat osallistuneet Esa Ahonen, Kristiina Kananen, Marjo Huovinen-Tervo, Tuula Leinonen, Riitta M. Leinonen ja Lahja Leinosen varahenkilönä Maija Myllymäki.
Näin Kainuun sote toimii siis asiakkaan selän takana salaa? Lisäksi asiakkaan kotona! Kenen paskapuheilla asiakasta on yritetty leimata niin, että hänet yritettiin saada sairaalahoitoon tahdon vastaisesti?
Tässä on lisäperuste sille, että Kainuun sotella ja keskussairaalan ns. laillistetuilla hoitajilla ja lääkäreillä ei tulisi olla mitään roolia sosiaalitoimen vammaispalveluista ja henkilökohtaisesta avusta päätettäessä! Eikä kenenkään hoidossa. Ne päätökset tulee lainsäädännönkin mukaan tehdä asiakkaan tarpeiden mukaan ja myös asiakaslähtöisesti, asiakkaan edun mukaisesti.
Tämä on vaikuttanut asiakkaan oikeuksiin ja palveluihin kotonaan. Lisäksi tämä todistaa, että näiden Kajaanin keskussairaalan salassa toimivien ei pitäisi olla missään tekemisissä vammaisten ihmisten sosiaalihuollon palveluista päätettäessä.
Myös terveyden- ja hyvinvointilaitoksen THL:n ent. erityisasiantuntija Sanna Ahola on todennut 18.5.2018 vammaispalvelulainsäädännön valmistelussa tavoitteena, että "hengityshalvauspotilaiden avustaminen voitaisiin järjestää vammaispalvelulain nojalla kuten muidenkin vammaisten ihmisten".
Nämähän Kainuun soten em. henkilöt yrittävät leimata vaikeasti sairastuneita potilaita (kuten ALS) mielisairaiksi ja suunnittelevat heidän saantia tahdosta riippumattomaan hoitoon. Katsokaa paskat peiliin!
On myös törkeää, että Aluehallintovirasto ja eduskunnan oikeusasiamies ei puutu tällaiseen toimintaan. He tietävät ihmisten törkeän kohtelun. Tätä heidän suhtautumista kuvaa hyvin, että eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin ei edes tutkinut asiaa, hän perusti vastauksensa vain AVI:n Pohjois-Suomen Pasi Hirvikosken lausuntoon. Ovatko he olleet tietoisia, että nämä Kainuun soten henkilöt käyvät salaa tekemässä ihmisten kodeissa arvioita tahdon vastaisesta hoitotarpeesta? Ja kirjaavat ne salaa jonnekin.
Näinkö se on, että kunhan vain asialla oli vain joku lääkäri (Kristiina Kananen ja Esa Ahonen) ja valvovana viranomaisena toinen lääkäri (Pasi Hirvikoski AVI:sta), niin kaikki on hyväksyttävää? Ja eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin ei ole muuta osannut, kuin "postittaa" lääkäri Pasi Hirvikosken virheellisen ja valheita sisältävän lausunnon. Ja Hirvikoskikin on perustanut lausuntonsa Kainuun sotesta saamiinsa yksipuolisiin ja virheellisiin lausuntoihin.
Ihmisten kannattaa muistaa, ketä päästävät koteihinsa!
Jyrki Kyllönen