Tätäkö on Pohjois-Suomen hallinto-oileuden toiminnan taso: ei ymmärretä edes diaariotepyyntöä.
Mikä on 'kohtuutonta' vammaisen oikeuksien polkemista, Pohjois-Suomen hallinto-oikeus?
Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on mm. syksyllä 2021 hyvin nopeasti käsitellyt valituksen, joka on koskenut yrittäjän toimintaa koskevaa koronarajoituspäätöstä. Hallinto-oikeus on mm. pitänyt Kainuun soten rajoituksia 'kohtuuttomina' kuntasaliyrittäjän valituksen perusteella. Kuntosaliyrittäjä perusteli vaatimustaan mm. sillä, että kuntosalit ovat tärkeitä myös mielenterveyskuntoutujille.
Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden on näköjään helppo todeta yrittäjää koskevissa päätöksissä 'kohtuuttomuus', mutta ei ihmisten ja vammautuneiden ihmisten lakisääteisten palvelujen osalta. Kainuun sote-kuntayhtymä saa harjoittaa mielivaltaa vammautuneen lakisääteisten palvelujen osalta.
Jaakon asiassa ei tarvitse kuin velvoittaa Kainuun sotea noudattamaan lainvoiman saaneen hallinto-oikeuden 21.10.2020 antamaa päätöstä, ja Jaakon avuntarve on ympärivuorokautinen eli 24/7.
Suomen ratifioiman YK:n vammaisten oikeuksien julistuksen mukaan vammautunut mm. saa valita itse asuinpaikkansa ja kenen kanssa asuu. Jaakko on kotiutunut hengityslaitteen kanssa omasta tahdostaan jo 5.12.2017. Hänen ei tarvitse mennä keskussairaalaan asumaan muuttokuorman kanssa, lääkäri Olli-Pekka Koukkarin "aikaa vievään projektiin" että saisi joskus lainsäädännön turvaamat palvelut kotiinsa. Sellaista lakia ei ole eikä vammaisia sellaiseen voida myöskään velvoittaa lainsäädännön mukaan.
On myös täysin laitonta ja 'kohtuutonta', että hänen olisi pitänyt mennä pitkäaikaiseen sairaalahoitoon Kainuun soten johtajien (Maire Ahopellon, Kristiina Kanasen ja Esa Ahosen) mielivaltaisella ja narsistisella päätöksellä 15.3.2019. Heidän toiminta maaliskuussa 2019 oli umpikierojen toimintaa.
He tuolloin lopettivat Jaakon kotihoitoringin ja yrittivät silläkin painostaa Jaakkoa sairaalahoitoon, ja kun sekään ei onnistunut niin vaativat vastuuvapautuksen itselleen. Takapiruna toimi hallintoylilääkärinä toiminut Esa Ahonen. Nämä ovat sitten muka terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisia, kaukana niistä.
On myös 'kohtuutonta', että Jaakon pitäisi nyt mennä "aikaa vievään projektiin" Olli-Pekka Koukkarin mielivaltaisen lausunnon perusteella, että vasta sitten saisi joskus avohuollon palveluja itselleen kotiinsa. Autokorjaamot ovat erikseen myös tällaisille lääkäreillekin. Tällainen lääkäri on vain ihmisten kiristäjä ja kiusaaja.
Miltähän näistä em. paskoista tuntuisi, jos joutuisivat Kainuun soten mielivallan takia itse samaan tilanteeseen, varsinkin ALS:iin sairastuneena asiakkaana tai edes läheisenä? Toivottavasti Esa Ahonen käy heidänkin kotonaan laittomasti salaa arvioimassa pakkokeinojen mahdollisuutta. He varmaan pitäisivät sitä 'kohtuullisena'. -Tai oieastaan hehän eivät näköjään tunne mitään?
Ei nämä Kainuun soten paskat kokonaisuutta asiakkaan kannalta osaa edes kuvitella. Toivottavasti kokevat vähintään saman kohtalon kun "iso pyörä pyörähtää". Nämä em. viranhaltijat osaavat heikommassa asemassa olevien ihmisten kiusaamisen, painostamisen ja uhkailun.
Nämä em. paskat varmaan nauttivat siitä kun ihmiset joutuvat heidän päätöksien takia kärsimään. Ja tavoitteena heillä on, että saavat asiakkaita sekä heidän läheisiä ja omaisia sairastumaan, ja saisivat säästöjä Kainuun sote-kuntayhtymälle.
Hallinto-oikeudessa ei ymmärretä edes diaariote-pyyntöä
Pyysimme asiassamme Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelta diaariotetta 29.11.2021. Asian dnro: 20983/03.04.04.04.27/2021.
Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden lainkäyttösihteeri Lasse Linjala vastasi heti, että ohessa pyytämänne diaariote. Hänen laittamana tuli vain tieto, että "asiaa ei ole ratkaistu", ei mitään diaariotetta.
Tämän jälkeen hallinto-oikeudelle piti selittää, mitä diaariote tarkoittaa:
"Diaari eli diaario tarkoittaa luetteloa, johon merkitään aikajärjestyksessä virastoon tai laitokseen saapuneet tai sieltä lähteneet asiakirjat. Sana pohjautuu latinan sanaan diarium, joka tarkoittaa päiväkirjaa."
Hallinto-oikeudelle todettiin myös, että emme tiedä miten te ymmärrätte diaariotteen? Vaadimme uudestaan siis em. luetteloa asiassamme.
Tämän jälkeen vasta Pohjois-Suomen hallinto-oikeus toimitti diaariotteen asiassamme joulukuussa 2021, notaari Marika Isola ja ma. lainkäyttösiht. Eeli Jämsä.
Olemme myös kiirehtineet hallinto-oikeuden päätöstä 15.12.2021:
" 1. Saamamme diaariotteen mukaan teillä ei ole mikään asiakohta ns. lausuntokierroksella.
.- Hallinto-oikeuden päätös 21.10.2020 on saanut ns. lainvoiman.
- Kainuun sote on kieltäytynyt järjestämästä kotihoitoa 15.3.2019 lähtien, vaatinut tuolloin itselleen vastuuvapautuksen.
- Vammaispalvelulaki on ensisijainen laki asiakkaan kohdalla, kun riittäviä palveluja ei turvata muun lainsäädännön nojalla.
- Asiakkaalla on oikeus ympärivuorokautiseen avustamiseen kotonaan eli ns. 24/7, kun tarvetta akuuttiin sairaalahoitoon ei ole.
- Kainuun sote on myöntänyt nytkin vaativan avuntarpeen, silti he ovat myöntäneet vain 30 tuntia kuukaudessa.
- Kaikki asiakkaan itse palkkaamat avustavat työntekijät 2019-2021 ja Kainuun sotenkin laittamat henkilöt 5.12.17 - 15.3.2019 on opastettu ja neuvottu asiakkaan kotona työtehtäviin, niin tehdään jatkossakin.
3. Vaadimme myös täydet korvaukset asiakkaan itsepalkkaamien työntekijöiden osalta 15.3.2019 lähtien 24/7, hän on joutunut itse järjestämään henkilökohtaisen avun kotonaan ympäri vuorokauden. Asiakasmaksulaki.
Vaadimme teiltä Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelta tästä asiasta päätöstä. Päätös etenee tarvittaessa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen."