Asianajajatoimisto KEJO, Kajaani/ Suvi Juntusen mukaan Jaakolla ei olisi oikeutta tehdä määräaikaisia työsopimuksia selvästi perustellulla syyllä

01.06.2023
Asianajotoimisto Kejon Suvi Juntunen ei ole vaivautunut edes sitä selvittämään, että Jaakolla oli kotonaan lähes kaikki Kainuun soten palkkaamat työntekijät, myös ammatillisesti pätevät, määräaikaisilla sopimuksilla ja niitä ketjutettiin jopa yli vuosi 5.12.2017-15.3.2019 (esim. liite).


Asianajotoimisto Kejo, Kajaani/ Suvi Juntusen mukaan Jaakolla ei olisi oikeutta työntekijöiden määräaikaisiin työsopimuksiin perustelulla syyllä: Valitus/Kainuun sote ja siihen liittyvät taloudelliset syyt (Superin liite).

- Ja sillä perusteella Juntunen vaatii irtisanomisajan palkkaa työntekijälle, kun ei hyväksy määräaikaista työsopimusta.


- Ja lomakorvausta pitäisi maksaa vaikka määräaikainen työsuhde ei ollut YLI vuotta (ks. liitteet).


- Onko kiusaaminen joillekin elämäntehtävä?

- Vai onko Kejon talous jo sakannut liikaa (ks. liitteet)?


MEDIATIEDOTE:

Haastatteluista voitte sopia (email: jkviestit(at)gmail.com), julkaistua aineistoa saa käyttää vapaasti ja sivustolta löytyviä valokuvia yms. toimitetaan maksutta.


Juttuvinkkiä levitetään myös erikseen.

- Vuonna 2014 julkisuutta sai, kun myös suomalaisjulkkikset kaatoivat päällensä ämpärillisen jäävettä, haasteessa kerättiin rahaa ALS-taudin hoitoon ja tutkimukseen. Toivoisi, että median edustajia kiinnostaisi myös ALS-potilaiden törkeä kohtelu Suomessa.


Asian taustaa:
 

Hengityslaitetta käyttävä Jaakko on sinnitellyt kotonaan omilla rahoillaan koko ajan Kainuun soten 15.3.2019 päätöksen jälkeen.

Palkkaamalla itse myös välillä määräaikaisia työntekijöitä, kun Kainuun sote purki hänen kotihoitotiiminsä (vastoin hengityshalvausstatuksella olevan potilaan asemaa ja oikeuksia, asiakasmaksulaki). Yrittivät ja yrittävät edelleen painostaa laitoshoitoon.

He eivät ole noudattaneet edes Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden 21.10.2020 päätöstä "päivittäinen avuntarve voidaan turvata avohuollon toimenpitein".
 

Kainuun sote/ hva katsovat hallinto-oikeuden em. päätöksen jälkeen, että yksi laittomasti nimetty omaishoitaja heidän päätöksissä riittää turvaamaan Jaakon päivittäisen avuntarpeen ympäri vuorokauden 24/7.
- Ja luulisi, että Asianajotoimisto Kejo/ Suvi Juntunen uskoisi nyt uskollisesti ”kieli pitkällä” Kainuun soten ja hva:n päätöksiä: yksi ihminen riittää, ei ole mitään muuta jatkuvaa, pysyvää työntekijän tarvetta.
- Nyt Suvi Juntusen ajatuksenjuoksussa työntekijä, joka teki murto-osan 168 viikkotyötunnista, 18 h/vko on lähes ”elintärkeä”, kun mahdollisti tilapäisesti vain asioiden ja tilan töiden hoidon asiamiehen toimesta.


Viimeksi viime vuonna teimme jatkuvassa valitus- käsittelykierteessä hakemuksen juristi Jukka Kumpuvuoren/ Turku ohjeen mukaan: palveluasumisen järjestämisestä kotona, kotisairaanhoidon ja henkilökohtaisen avun turvin. Siihenkin tuli täysin kielteinen päätös Kainuun sotelta, kaikilta osin.


- Asia on hallinto-oikeudessa ja myös Petri Jääskeläiselle on osoitettu kiireellinen kantelu, että velvoittavat Kainuun sotea/hva:ta noudattamaan hallinto-oikeuden em. päätöstä.


ASIA:


- Mitään ei ole tapahtunut Jaakon edun mukaisesti 15.3.2019 jälkeen, olemme jälleen kiirehtineet em. asioita, koska nyt viimeisenä käänteenä kun Jaakko on palkannut itse määräaikaisia avustavia työntekijöitä kotiinsa, niin Asianajotoimisto Kejo, Kajaani/ Suvi Juntunen on riitauttamassa työntekijän määräaikaisen työsopimuksen päättämisen ilman irtisanomisajan palkkaa, uhkailee jo laittomalla työsuhteen purkamisella (jos käräjille) ja lisäksi vaatii vuosilomakorvauksia enemmän kuin olemme mm. Palkka.fi -sivuston ohjeiden mukaan maksaneet (ks. liitteet).


Taustaa:


Asianajotoimisto Kejo (YTK/Lähitapion yhteistyökumppani) vaatii Suvi Juntusen kirjeissä uhkailevasti:


1. kirjeessään (tuli Jaakolle 26.4.2023) tilinumeron kera ja maksukehoitus 'viipymättä'.
- Sitten nämä esiintyy ”Asianajajaliiton sovittelijaluetteloon lisättyinä sovittelijoina”.
- Onpa tasoo!


2. kirjeessä 25.5.2023 Asianajotoimisto Kejo/ Suvi Juntunen vaaditaan lisäksi jälleen perustellusta määräaikaisesta työsopimuksesta irtisanomisajan palkkaa.


- Katsokaa liitteet, määräaikaisissa työsopimuksissa ei ole irtisanomisaikaa, eikä sen perusteella voida vaatia irtisanomisajan palkkaa.


Työnantaja Jaakon ja työntekijän määräaikaisten työsopimusten syy on perusteltu jokaisessa työsopimuksessa: "Valitus/ Kainuun sote".


-Työntekijä tietää luottamuksellisesti hyvin tarkkaan ko. asian työpaikalla käydyissä keskusteluissa työsuhteen aikana. Ja taustalla olevista taloudellisesti syistä on keskusteltu jokaiseen määräaikaiseen työsopimukseen liittyen työsuhteen aikana, ja siitä keskusteltiin myös viimeisenä työsopimuksen työpäivänä 28.2.2023. Hän on aina hyväksynyt määräaikaiset työsopimukset, sen em. perusteen ja hyväksyi sen myös 28.2.2023, jolloin myös oli puhe Jaakon taloustilanteesta.


- Työntekijä ei kyseenalaistanut määräaikaisia työsopimuksia työsuhteensa aikana mitenkään, ja on muutenkin hyväksynyt ne työsopimuksiin kirjatulla perustellulla syyllä. Ei edes jälkikäteen ottanut asiaa suoraan keskusteluun, työpaikalla tai työsuhteen jälkeen esim. puhelimitse?


- Mielestäni erimielisyydet pitäisi pyrkiä ensin sopimaan työpaikalla, työnantajan kanssa. On tiedossa, että joskus esim. ammattiliiton edustaja/ työttömyyskassan edustaja voi selvittää ensin asiaa ja toimittaa esim. perusteita ns. määräaikaisen työsopimuksen muuttamiseksi toistaiseksi voimassa olevaksi työsopimukseksi.

- Näin ko. työntekijä ei ole toiminut.


Asianajotoimisto Kejo/ Suvi Juntunen katsoo, että kun työvoiman tarve on Jaakon kohdalla ilmeisen pysyvää/ jatkuvaa, niin hän ei hyväksy määräaikaisten työsopimusten ketjuttamista ja pitää työsopimusta Jaakon kanssa ns. toistaiseksi voimassa olevana työsopimuksena irtisanomisaikoineen.
- Eikö Suvi Juntunen tiedä, että esimerkiksi maatiloilla on usein ”jatkuva tarve” työntekijöiden suhteen ja määräaikaisille työsopimuksille??? 

- Kannattaa katsoa liitteet.


Jaakon tekemissä jokaisessa työsopimuksessa perusteltu syy on mainittu ja ketjuttamiselle ei ole ylärajaa.

- Ks. esim. liite SuPerin sivulta.

Lisäksi:Arto Vainio, varatuomari ja työoikeuteen erikoistunut asianajaja:


"Työsopimuslain mukaan työnantajan aloitteesta tehdylle määräaikaiselle työsopimukselle on oltava perusteltu syy. Jos perusteltua syytä ei ole, työsopimus on voimassa toistaiseksi. Perustellun syyn pitää olla olemassa joka kerta, kun määrä-aikainen työsopimus tehdään."


"Toistuvien määräaikaisten työsopimusten käyttö edellyttää, että kunkin määräaikaisen sopimuksen tekemiselle on perusteltu syy. Syyn ei tarvitse olla sama jokaisessa sopimuksessa, vaan se voi ketjusopimustilanteissa vaihtua työsopimuksittain."


"Yksiselitteistä sääntöä siitä, kuinka monta perättäistä määrä- aikaista työsopimusta voidaan solmia tai kuinka pitkä ketjutettujen työsopimusten kesto voi olla, jotta työnantajan työvoimantarve arvioitaisiin pysyväksi ja työsuhde toistaiseksi voimassa olevaksi, ei ole."


"Tulkintasuositusta työvoimatarpeen pysyvyydestä ei ole. Oikeuskäytäntö tuntee muun muassa tapauksen, jossa lähes peräkkäisiä määräaikaisia työsopimuksia oli tehty yli kuuden vuoden aikana yli 90, mutta toistaiseksi voimassa olevaa työsopimusta ei kuitenkaan katsottu syntyneen."


Määräaikaisiin työsopimuksiin ei sisälly lainsäädännön mukaan "irtisanomisajan palkkaa", nyt sitä Asianajotoimisto Kejo/Suvi Juntunen vaatii maksettavaksi.


Lisäksi Kejo/Suvi Juntunen uhkailee, että mikäli Jaakko ei maksa 'irtisanomisajan palkkaa' (määräaikaisen työsopimuksen päättämisestä työsopimuksen viimeiseen päivään, oli töissä), niin Suvi Juntunen uhkailee "korvauksen vaatimista työsuhteen perusteettomasta päättämisestä…"


-Tämä on johtanut nyt siihen, että Jaakko ei uskalla edes suunnitella uuden määräaikaisen työntekijän palkkaamista. Näiden Suvi Juntusen uhkailujen takia.


Kejo/ Suvi Juntunen siis vaatii määräaikaisen työsopimuksen osalta irtisanomisajan palkkaa, ja uhkailevat myös korvausvaatimusta työsuhteen perusteettomasta päättämisestä.


- Ja Suvi Juntunen toteaa jo korvaussummastakin, kuin joku tuomari/ Kajaanin tuomioistuimen kollega olisi antanut hänelle tukensa ja näköjään jo tuomion ko. asiassa?


3. Lisäksi Kejo/Suvi Juntunen vaatii lomapäiväkorvausta 2,5 pv/kk mukaan.


- Jaakko on hoitanut palkat yms. palkanmaksuohjelma Palkka.fi kautta. Esimerkiksi siellä (liite) on selvästi ohjeistettu, että "jos työsuhde on kestänyt yli vuoden, voit korottaa lomaoikeuden 2,0 päivästä 2,5 päivään…"

- Tätä näköjään Suvi Juntunen ei edes ymmärrä viestiensä perusteella.


- Tämä on käytäntö muilla ja oikeutetusti myös Jaakolla.


- Myös muiden liittojen sivuilla lukee selvästi että lomaoikeus on 2,5 päivää tietyin ehdoin, kun työsuhde on kestänyt yli vuoden.


- Levittävätkö hekin virheellistä tietoa, vai yrittääkö Suvi Juntunen vedättää Jaakkoa?

- Työntekijän työsuhde ei kestänyt yli vuotta, vai kuvitteleeko hän ja Juntunun jotakin sellaista?


 Asian taustaa:

Asianajotoimisto Kejo/ Suvi Juntunen ja työntekijä tietävät tämänkin:


Suvi Juntusen/Kejo mielestä Jaakko, joka on hengityshalvausstatuksella (asiakasmaksulaki) erikoissairaanhoidon sisäänkirjautuneita potilas, jonka hoidon järjestämisvastuu kuuluisi erikoissairaanhoidolle, EI SAISI, EIKÄ NÄKÖKÄÄN OLISI SAANUT 15.3.2019 LÄHTIEN (Suvi Juntusen mukaan) oikeuksiaan koskevien valitusten aikana kotonaan 15.3.2019 lähtien palkata työntekijöitä määräaikaisilla työsopimuksilla, kun Kainuun sote lopetti kotihoitoringin ja yritti painostaa Jaakon sairaalahoitoon?


- Lisäksi Kejo/Suvi Juntunen uhkailee/ ja pitää tilapäisen määräaikaisen työsuhteen lopettamista laittomana määräaikaisen työsopimuksen viimeiseen päivään?


Olemme esittäneet Suvi Juntuselle seuraavat kysymykset:

- Viestinsä 29.5.2023 mukaan Juntunen ei vastaa niihin:


1. KYSYMYS

Asianajotoimisto Kejo/ Suvi Juntunen: Olette kyseenalaistamassa Jaakon oikeuden määräaikaisiin työsopimuksiin?


- Teidän mielestäkö Jaakolla ei ole ollut oikeutta määräaikaisiin työsopimuksiin 15.3. 2019 lähtien, kun Kainuun sote katkaisi hengityshalvausstatuksella olevan ja erikoissairaanhoidon vastuulla olevan Jaakon kotihoitoringin (veti työntekijät pois), yritti pakottaa ja painostaa sairaalahoitoon (vastoin Lakia potilaan asemasta ja oikeuksista, oikeus vaihtoehtoisiin hoitoratkaisuihin yhteisymmärryksessä asiakkaan kanssa, kun kieltäytyy sairaalahoidosta), ja keskussairaalasta vaadittiin laittomasti Kainuun sotelle vastuuvapautus Jaakon kotihoidosta,

JA SITTEN kun Jaakko on turvannut itse tilapäistä avuntarvetta kotonaan määräaikaisilla työsopimuksilla ulkopuolisten työntekijöiden kanssa, että myös muut asiat, mm. tilan asiat, tulevat jollakin tavalla hoidetuksi asiamiehen toimesta, niin tämä olisi Suvi Juntusen mielestä laitonta???


- Tässä tilanteessako Jaakolla ei olisi oikeutta Teidän (Suvi Juntunen) mielestä määräaikaisiin työsopimuksiin, kun valitusasiat ko. Kainuun soten toiminnasta ja päätöksistä ovat edelleen kesken sekä hallinto-oikeudessa että eduskunnan oikeusasiamiehellä?

- Ne on lisäksi todistettu.


- Tätäkö perusoikeutta työnantajana määräaikaisiin työsopimuksiin 'perustellusti' hänellä ei ole teidän mielestä Suvi Juntunen?


Lisäksi:


Lukekaa (Kejo/ Suvi Juntunen) vaikka työsuojeluhallinnon sivuilta, onko määräaikaisissa työsopimuksissa muka jokin irtisanomisaika (liite) ja määräaikaisiin työsopimuksiin liittyen muka jokin irtisanomisajan palkka?


Päätöksiä ja palveluja, jotka turvaisivat Jaakon avohuollon palvelut kotiin hallinto-oikeuden 21.10.2020 päätöksen mukaan on odotettu joka viikko, myös ko. työntekijän työsuhdeaikana.

- Ja yritä ymmärtää, että avuntarpeen turvaaminen avohuollon palveluilla ei tarkoita ammattitaidottomia, epäpäteviä henkilöitä. Yrität sitä syöttää, että ammattitaidottomat riittävät erikoissairaanhoidon potilaan auttajiksi!?
 

- Ko. työntekijä myös tietää, että odotamme Jaakon oikeuksia turvaavia päätöksiä viikottain. Ja olemme puhuneet hänen kanssaan jopa myös rikosilmoituksen tekemisestä Kainuun sotesta/ hva:sta ko. asiassa, kun eivät noudata hallinto-oikeuden päätöstä.


- Lisäksi: muut määräaikaiset työntekijät, ammattipätevyyden omaavat, 15.3.2019 lähtien, ovat hyväksyneet samanlaiset määräaikaiset työsopimukset, sama syy/perustelu määräaikaisissa työsopimuksissa.


2. KYSYMYS

Lisäksi Suvi Juntunen on JOSTAKIN SYYSTÄ kyseenalaistamassa Palkka.fi -sivuston määrittelyn ja ohjeen lomaoikeudesta Jaakon kohdalla?


- Ko. palkanlaskentaohjelma on Verohallinnon, työmarkkinajärjestöjen ja Työllisyysrahaston ylläpitämä palkanlaskentaohjelma.


Palkanlaskentaohjelma Palkka.fi käyttää vuosittain noin 60 000 pientyönantajaa.

- Joten meitä on Jaakon lisäksi paljon, jotka noudattavat palkka.fi -sivuston lomapäivien määräytymisohjetta (liite).
- Rekisteröityjä asiakkaita on lähes 300 000.

- Pitäisikö Asianajotoimisto Kejon haastaa riitaa ensin em. tahojen kanssa: Verohallinto, työmarkkinajärjestöt, Työllisyysrahasto?
- 2 liitettä.

 

Palkka.fi -sivuston ohje on käytäntö lähes 300 000 (ainakin yli 200 000 jo 2019 tilastoissa) rekisteröidylle palvelun käyttäjälle.


Katsomme:

Asianajotoimisto Kejo tekee yhteistyötä YTK-työttömyyskassan kanssa, ja tavoite on vain rahastaa riita-asioilla mahdollisimman paljon, tutkimatta ja selvittämättä itse asioita edes itselleen, ennen painostavia ja uhkailevia kirjeitä tilinumeroineen ja maksukehoituksineen ihmisille.


Lisäksi esim. YTK:n yhteistyökumppani Teperi & Co Oy toimii toisin, edes asiallisesti.


- Vaatimukset ovat asianajaja Suvi Juntusella törkeät, lisäksi Juntunen uhkailee Jaakkoa kirjeissään.

- Suvi Juntunen postittaa törkeän rahastuskirjeen, ensimmäisessä yhteydenottokirjeessä maksuvaatimus tilinumeron kera ja kiirehtii maksamista.

- Toisessa kirjeessä myös uhkailee asiakasta lisämaksuilla.

- Aivan kuin roska-/ törkypostin laittajat, joista varoitetaan.

Tämä Asianajotoimisto Kejon menettelylle ei ole mitään laillisia perusteita (ks. em. kohdat 1.-3.)


Mikäli asia etenee tuomioistuimeen, niin tulemme vaatimaan, että tuomioistuin katsoo että työntekijä on itse kärsittävä kaikki kulunsa kokonaan vahinkonaan, korvauksien lisäksi (Työntekijän YTK/ Ryhmähenkivakuutus/ Lähitapio).


- Jaakon kohdalla tilanne on se, että jos minä hänen läheisenä/asiamiehenä en jaksa ja soitan yhden puhelun, niin Jaakko lähtee päiväseltään sairaalaan.

- Kainuun soten/ hva:n päätökset ovat olleet täysin kielteisiä Jaakon tarvitsemien avopalveluihin ja valitusasiat ovat edelleen kesken hallinto-oikeudessa ja eduskunnan oikeusasiamiehen toimistossa.
 

- Kysyn myös jo, että onko tämä jo JOSTAKIN SYYSTÄ myös Kejon/ Suvi Juntusen (yhteistyö Kainuun hva:n kanssa?) tavoite, että Jaakko ei pystyisi olemaan kotonaan, kun Suvi Juntusen mukaan hänellä muka ei olisi edes oikeutta määräaikaisiin perustettuihin työsopimuksiin tilanteessaan?


Lisäksi:

Asianajotoimisto Kejo tekee yhteistyötä YTK-työttömyyskassan kanssa (johtajana juristi sielläkin). Onko näiden juristien tavoite vain rahastaa riita-asioilla mahdollisimman paljon?


- Vaatimukset ovat asianajaja Suvi Juntusella törkeät, ihmisen ja työnantajan perustettujen oikeuksia yritetään rajoittaa.


- Menisi oppiin vaikka asianajotoimisto Teperi & Co Oy:öön, ne ovat myös YTK-kassan yhteistyökumppani, kuten Kejo/ Suvi Juntunen.


Lisäksi toteamme lopuksi, että Asianajotoimisto Kejo vie tätä asiaansa tietysti mahdollimman pitkälle, myös hankkiakseen asiasta itse mahdollisimman paljon YTK:n ja Lähitapion vakuutuksen kautta.


- Onko tämä kohtuullista ja oikeudenmukaista toimintaa ihmisiä kohtaan? Ja varsinkin erikoissairaanhoidon potilasta kohtaan, joka joutuu turvautumaan tilapäisiin ja perustellusti määräaikaisiin ulkopuolisiin työntekijöihin omalla kustannuksellaan kotonaan???

 

- Onko tämä oikeudenmukaista toimintaa YTK-kassalta, ja vakuutysyhtiöiden kannalta?

- Vakuutusyhtiötkin vaikenevat tästä toiminnasta, kun se tuo tietysti heille tuloja kun ihmisten pitää ottaa vakuutuksia?


- Lisäksi Asianajotoimisto Kejon talous on "sakannut" viimeisten vuosien aikana, se voidaan nähdä perusteena toiminnassa myös Jaakoa kohtaan, YTK/ Lähitapio vakuutuskytkennän petusteella.



Pitääkö eräät asianajajat toisilleen
”ruokintalautaa”? 


Suomessa on näköjään hyväksyttävää, että asianajajat pitävät keskenään tällaista toimintaa, "ruokintalautaa" itselleen ja kollegoilleen.

He vievät asioita mahdollisimman pitkälle ja laskut maksaa suurelta osin vakuutusyhtiöt, ja lisäksi ihmiset joutuvat tällaisen kiusaamisen kohteiksi?


Asianajajien toimintaa valvoo Asianajajaliiton valvontalautakunta ja sitä valvoo Suomen oikeuskansleri Pörsti. Voiko "sisäsiittoisempaa" itsevalvontaa olla asianajajien keskuudessa?


Asianajotoimisto Kejon Suvi Juntusen "veistelyt" 26.4.2023 lähtien käsitellään lähiaikoina tarkemmin tämän jutun jatkeeksi.


Liitteet:

- Määräaikaiseen työsopimukseen riittää perusteltu syy, ns. ketjuttamiselle ei ole ylärajaa.
- Kainuun Soten määräaikaisen työntekijän työsopimukset Jaakon kotona, 1 sivu.

- Määräaikaisissa työsopimuksissa ei irtisanomisaikaa.

- Palkka.fi -sivuston ohje lomaoikeuden määrittelyyn, 2 liitettä.

- ERTO, 3 sivua.

- Procountor.fi, 1 sivu.
- Asianajotoimisto Kejon taloustilanne, 2 sivua.
- Google-halu firmasta.🤣 

Hyvin tuntuu olevan ”pullat uunissa” Asianajotoimisto Kejolla? Kun googlaa, niin heti tulee vastaan joku maanmittaustoimisto.⬇️