Vaalijuttu: Tollot liikkeellä Kainuun aluevaaleissa
Kainuun sote-kuntayhtymän hallituksen tollot "loistavat" ehdokkaina. Erityisesti elakeläislääkäri, entinen hallintoylilääkäri Esa Ahonen (kesk.) ja yhtymähallituksen puheenjohtajana pyörivä nuohooja Paavo Oikarinen (kesk.).
Heinähattu: "Leikillinen maalainen, maalaistollo, juntti, landepaukku, öykkäri, maalaisjuntti."
- Eipä Esa Ahonen voisi itseään paremmin kuvatakaan, yhdellä sanalla. Mutta hän ei ole mitenkään terveyden ja hyvinvoinnin asialla, vaikka hän niin heinähattuna toteaa. Hän on kaukana siitä. Hän on pahoinvoinnin ja laittoman ihmisten mielivaltaisen kohtelun asialla, jopa käydessään sairauden takia vammautuneiden ihmisten kodeissa.
Esa Ahosen nimettyä itsensä Kainuun sote-yhtymähallituksen tolloksi, niin mitähän nämä muut Kainuun sote-kuntayhtymän "kumileimasimet" ovat? Sankoin joukoin he myös ovat liikkeellä. Kuvat heistä voi googlata vapaasti ja laittaa jakeluun.
Kainuun sote-yhtymähallitus:Hyrynsalmi Markku Bäckman, SDP (Juha Hankkila, SDP), Kajaani Esa Ahonen, Kesk., 1. vpj. (Anas Al Natsheh, Kesk.), Kajaani Tea Heikkinen, PS (Olga Alanne, PS), Kajaani Aki Räisänen, Vas. (Toivo Peppanen, Vas.), Kajaani Hannu Suutari, Kok., 2. vpj. (Toivo Sistonen, Kok.), Kuhmo Aila Heikkinen, Kesk. (Eija Komulainen, Kesk.), Kuhmo Minna Karjalainen, Kok. (Erja Mannersuo, Kok.), Paltamo Jani Viitanen, PS (Matti Kerman, PS), Ristijärvi Paavo Oikarinen, Kesk., pj. (Juha Kanervo, Kesk.), Sotkamo Viljo Tuhkanen, PS (Hannu Korhonen, PS), Sotkamo Marja-Leena Korhonen, Kesk. (Laura Rajala, Kesk.), Suomussalmi Eila Jokelainen-Keränen, Kesk. (Kirsi Manninen, Kesk.), Suomussalmi Taina Matero, Vas. (Minna Saastamoinen, Vas.), Puolanka Mikko Kanniainen, Kesk. (Mari Haapalainen, Kesk.).
Yksilöasiain jaostoon näistä kuuluvat:
Eila Jokelainen-Keränen, Kesk., pj., Suomussalmi (Marja-Leena Korhonen, Kesk. Sotkamo), Viljo Tuhkanen, PS, vpj., Sotkamo (Hannu Korhonen, PS, Sotkamo), Aki Räisänen, Vas., Kajaani (Taina Matero, Vas., Suomussalmi), Minna Karjalainen, Kok., Kuhmo (Erja Mannersuo, Kok., Kuhmo), Markku Bäckman, SDP, Hyrynsalmi (Juha Hankkila, SDP, Hyrynsalmi).
Onko näiden, tollojen, tavoitteena vain oma asema ja etujen tavoittelu itselle, kavereille ja puolueelle? Se täytyy jo todeta tiedoksi, että näillä kaikilla em. Kainuun sote-kuntayhtymän heinähatuilla, junteilla, öykkäreillä, millä itseään nämä haluavatkaan kuvata vaalien alla - niin "sydän on oikealla puolella" todella eli he eivät ole kuten tavalliset ihmiset, eivätkä varsinkaan ihmisiä varten tehtävässään. He eivät välitä ihmisten hyvinvoinnista.
He ovat osoittautuneet lähinnä viranhaltijoidensa kumileimasimiksi. Heidän ei tarvitse noudattaa edes hallinto-oikeuden päätöstä, kun haluavat painostaa ja kiusata sairauden takia vammautunutta ihmistä Kainuussa. Samalla näiden kaverit saavat näköjään myös ylimääräisiä palveluja kotiinsa Kainuussa.
Näin Kainuussa ja Suomessa toimitaan, heikompiosaisia heidän on kiva kiusata, pitäähän kiusaajilla olla kohteita. Heille valehtelevan viranhaltijan ja varsinkin valehtelevan lääkärin sana on varmasti jo sitä jumalasta seuraavaa "sanaa", varsinkin Kainuun perukoilla?
’Heinähatuiksi’ yms. heittäytymällä nämä tollot yrittävät kalastella kansalaisten suosiota. Yrittävätkö he muka näin pyrkiä kansalaisten 'tasolle', vaikka samalla nämä heinähatut osoittavat kuinka he väheksyvät ja aliarvioivat Kainuun ihmisiä.
Puolueet saavat aluevaaleista uuden ruokintalaudan itselleen
Lisää puoluetukea ja suojatyöpaikkoja poliittisille kavereille, kuten Paavo Oikarinen (kesk.) järjesti kaverilleen Timo Korhoselle (kesk.) 2021. Oikarisen suhmuroinnista on tehty valitus on hallinto-oikeuteen.
Aluevaalien myötä puolueet tulevat saamaan veronmaksajilta rahaa aluevaltuutettujen määrän mukaan, suunnitelmissa on 6000 euroa per nuppi. Valmisteluihin on esitetty 262 miljoonaa euroa jo vuosille 2021-2022 (Ilta-Sanomat 6.1.22 Olli Varis: Sote-uudistus aiheuttaa uuden menoerän veronmaksajille - voi aiheuttaa vuosittain miljoonien lisäkustannukset).
Raha ja kaverisuhteiden hoitaminen ratkaisee kepu-poliitikkojen toiminnan ja motiivit. Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko valtiovarainministerinä ei ole mitenkään kyseenalaistanut uutta puolueiden ruokintalautaa. Se oli jo Juha Sipilän (kesk.) hallituksen sote-esityksissä, jotta ns. mannaa sataisi lisää omalle puolueelle. Sitten tämä Saarikko narisee liitoksistaan aina välillä, jos esimerkiksi joku kulttuurialan työntekijä saa ehkä muutaman korona-satasen.
Perussuomalaiset kieltäytyy Hämeessä uudesta "puoluetuesta" - Purra: "Aika monta hoitajaa näillä hyvävelikerhojen rahoilla saataisiin palkattua"
Ilta-lehti 7.1.2022
Jari Hanska
Uusille hyvinvointialueille valmistellaan aluevaltuustotukea. Perussuomalaiset vastustaa uutta tukimuotoa ja pitää sitä piilopuoluetukena. Hämeessä puolue kieltäytyy tuesta, muualla neuvottelut ovat kesken.
Lienee ensimmäinen kerta itsenäisen Suomen historiassa, kun jokin puolue kieltäytyy etukäteen uudesta tuesta. Nyt se on tapahtunut. Tammikuun aluevaaleissa valittaville aluevaltuustoryhmille valmistellaan uutta tukea, johon osa puolueista suhtautuu hyvin kriittisesti.
Tuen vastustamisessa pisimmälle on mennyt perussuomalaiset. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra pitää tiedotteessaan uutta valmistelussa olevaa tukimuotoa yksiselitteisesti puoluetukena, josta vain käytetään toista nimeä.
Puolue on päättänyt kieltäytyä rahojen vastaanottamisesta Hämeen hyvinvointialueilla eli Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä. Neuvottelut muilla alueille ovat vielä kesken.
- Perussuomalaiset on vastustanut rahaa alusta saakka eikä aio ottaa sitä vastaan, perussuomalaisten tiedotteessa todetaan.
Tiedotteessa käytetään esimerkkinä Päijät-Hämettä, jossa vuosittaiseksi ryhmärahaksi on kaavailtu 8000 euroa, jonka lisäksi tukea annettaisiin jokaiselle valtuutetulle 4000 euroa. Kanta-Hämeessä tuki on keskimäärin 4700 euroa valtuutettua kohden. Perussuomalaiset arvioivat, että eniten rahasta hyötyy keskusta.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä kerrotaan, että neuvottelijoita on kaikilla alueilla ohjeistettu tavoittelemaan nolla-linjaa.
Maaseudun Tulevaisuus on arvioinut summan olevan keskimäärin 5000 euroa valtuutettua kohden.
- Kyseessä on suuren luokan vedätys ja juuri yksi oleellinen syy sille, miksi tätä maakuntahimmeliä ajettiin kuin käärmettä pyssyyn. On vastuutonta niin veronmaksajan kuin demokratian kannaltakin, että asiasta ei nouse suurempaa meteliä, perussuomalaisten tiedotteessa todetaan.
- Aika monta hoitajaa näillä hyvävelikerhojen rahoilla saataisiin palkattua, Purra toteaa.
Aikaisemmin myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on kritisoinut uutta tukimuotoa. Hän moitti valmistelua viime syyskuussa.
- Tätä piilopuoluetukivedätystä valtuustoryhmätuen varjolla on kehdattu eräälläkin alueella nimittää "demokratiarahaksi”, Essayah arvosteli.